Tips en tricks!

Home / Nieuws / Tips en tricks!

Tips en tricks!

Gebruik een goede nagelolie, aangezien deze olie van nature goede vetten bevat. Deze hydrateren je nagel en houdt de nagelriemen soepel.

Een kleurtje op jouw nagels is natuurlijk leuk, maar je moet wel slim omgaan met nagellak. Vergeet bijvoorbeeld nooit om een basecoat te gebruiken die jouw nagels beschermt tegen verkleuringen.

Mocht je toch een verkleuring van jouw nagels bemerken, kunt je dit herstellen door de nagels in te wrijven met de schil van een citroen. Bij hardnekkige aanslag kun je de nagels/vingers weken in een citroensap-badje.

Sluit een kleurlak altijd af met een topcoat. Dit geeft bescherming aan de kleurlak en voorkomt dat deze voortijdig kan gaan chippen/bladderen.

Draag bijvoorbeeld handschoenen wanneer je gaat afwassen of poetsen, zodat je uitdroging van de handen en nagels voorkomt. Gebruik jouw nagels bovendien niet als gereedschap om verpakkingen mee open te maken, aangezien ze dan snel kunnen breken.

De meeste mensen krijgen ooit te maken met nagelproblemen, zoals ontstekingen, ingegroeide nagels of breekbare nagels. Door je (teen)nagels regelmatig te knippen, hydrateren en schoon te maken, zorg je ervoor dat je deze vervelende problemen kunt voorkomen.

Draag je kunstnagels en vindt je het ook zo vervelend als er aan de onderkant aanslag blijft zitten? Een oude tandenborstel met een beetje tandpasta erop doet wonderen.

Een manicure thuis of in een nagelsalon is de beste manier om je nagels in topconditie te houden.

Willen je leuke nieuwe flesjes nagellak bij warm weer snel stroperig worden? Bewaar ze in het deurcompartiment van je koelkast en ze blijven prima strijkbaar.

Last van lichtelijk eelt aan de hielen van je voeten? Je kunt met een eeltvijl over de droge verharde plekken vijlen om overtollig eelt te verwijderen. Daarna de voeten verzachten met een voetbadje en een voetenscrub produkt. Goed drogen! Finish met een hydraterende voetencréme.

Wrijf je handen eens in met een scrub of met zeezout of suiker waaraan een scheutje vloeibare handzeep is toegevoegd. Het werkt als een peeling voor dode huidcellen en je handen worden er heerlijk zacht van. Gebruik hierna wel een voedende handcrème!

Opgepast met parfum tijdens het zonnen, dit geeft lelijke vlekken op de huid. Gebruik liever een alcoholvrije variant.

Spray een paar spuitjes parfum op uw haaraanzet. Zo komt er bij elke hoofdbeweging een subtiel zweempje parfum vrij, zonder dat het haar hieronder te lijden heeft.